Wall Street mund të ketë përqafuar tregjet e kripto-ve në vitet e fundit – duke përfshirë nisjen e ETF-ve të së ardhmes së bitcoin dhe investitorët institucionalë që hyjnë në bord – por një ekspert i tregut tha se kudondodhja e tyre sapo ka filluar.

Ric Edelman, themeluesi i Edelman Financial Engines, sapo lançoi Këshillin e Aseteve Dixhitale, i cili u mëson këshilltarëve financiarë për letrat me vlerë dixhitale si bitcoin dhe kriptovaluta të tjera. Ai tha se hapësira i kujton atij një zhvillim tjetër teknologjik revolucionar disa dekada më parë.

“Ky është vërtet si interneti 20 apo 30 vjet më parë. Ne duhet të pranojmë se kjo ndodh vetëm një herë në një brez. Dhe teknologjia inovative po i lejon bizneset të operojnë më shpejt, më lirë me transparencë më të madhe, siguri më të madhe, dhe kjo është arsyeja pse bizneset po bien mbi veten e tyre me zhvillimin e teknologjisë blockchain, “tha Edelman për “ETF Edge” të CNBC të hënën.

Kriptomonedhat dhe teknologjia blockchain mund të kenë aplikacione me shtrirje të gjerë ashtu si interneti, shtoi ai. Edelman thekson një rast interesant përdorimi që po qarkullon aktualisht – potencialin që argumentet dixhitale të përdoren për të ndihmuar njerëzit të gjejnë vende parkimi në zonat urbane.

“Nëse Departamenti i Transportit po njeh vlerën e teknologjisë blockchain për të zgjidhur një problem magjepsës që nuk ka të bëjë me lëvizjen e parave, kjo thjesht tregon se sa e gjerë dhe domethënëse është kjo teknologji,” tha Edelman.

Potenciali i gjerë për bitcoin, kripto të tjera dhe teknologji blockchain paraqet mundësi masive për investitorët, tha ai.

“Tani kemi përfitimin e përvojës. Ne e dimë se si interneti sapo shpërtheu në rritje gjatë viteve 1990,” shtoi Edelman. “Kjo është vendi ku jemi sot – tepër herët për investitorët që po njohin mundësitë që nuk do të ekzistojnë 10 ose 15 vjet nga tani, siç ekzistojnë sot.”

Matt Hougan, shefi i investimeve në Bitwise Asset Management, është po aq pozitiv në hapësirë. Ai beson se në një moment në të ardhmen çdo kompani do të përfshihet në kripto dhe blockchain në një farë mënyre. Deri atëherë, ai tha se investitorët duhet të marrin në konsideratë atë që aktualisht është në dispozicion për të mbështetur.

“Një fushë e tregut që po shpërthen absolutisht tani janë aksionet e kriptove të tregtuara publikisht. … Ka një numër të madh kompanish të minierave të kriptove, ka kripto banka, ka kompani të tregtimit të kriptove dhe menaxhimit të aseteve. Dhe ka një tubacion të madh të kompanive të kriptove që po planifikojnë të bëjnë IPO në vitin ose dy vitet e ardhshme, “tha ai në të njëjtin segment.

Hougan i quan këto kompani një nga “qoshet më të anashkaluara të kriptos”. Coinbase, një platformë shkëmbimi kriptosh dhe një nga aksionet më të njohura në hapësirë, e listuar në Nasdaq prillin e kaluar. Aktualisht tregtohet me rreth 231 dollarë, nën çmimin e atëhershëm të referencës prej 250 dollarësh.

Radari.al