Deputeti i PS-së, Erion Braçe ka bërë të ditur mëngjesin e sotëm se ka thirrur në interpelancë qeverinë Rama për rritjen e çmimeve të frutave dhe perimeve.

Postimi i plotë:

#PERBUJQIT

#PERPUNEN

#PER CMIMET

INTERPELANCE NE KUVEND ME #QEVERINE!

CMIMET E USHQIMEVE/PERIMEVE FRUTAVE TE FRESKETA JANE RRITUR;

POR JO NGA FERMERI!

Nderkohe;

CMIMET E LENDEVE TE PARA NE BUJQESI JANE TREFISHUAR!

Kostot e bujkut jane rritur, cmimet e prodhimeve te tij JO!

Raporti mes cmimit te imputeve dhe cmimit te produktit te bujkut eshte tmerresisht i padrejte:

1 kg URE kushton 110 leke,

por 1 kg GRURE kushton 30 leke;

1 kg DAP kushton 110 leke,

por 1 kg MISER kushton deri 38 leke;

1 kg NITRAT kushton 90 leke,

por 1 kg DOMATE (me e mira) kushton 50 leke!

CMIMET E DREJTA TE LENDEVE TE PARA, POR EDHE PRODUKTEVE TE BUJKUT, JANE DETYRE E QEVERISE!

Radari.al