Ndeshja e Tottenham Hotspur në UEFA Conference League me Rennes pritet të zhvillohet siç ishte planifikuar pavarësisht një shpërthimi të Covid-19 në klubin e Londrës veriore.

Një raport më herët të martën zbuloi se disa lojtarë dhe antarë të stafit të Spurs kishin kthyer teste pozitive të rrjedhës anësore dhe do t’i nënshtroheshin testeve PCR të martën.

Përhapja përbën një kërcënim si për ndeshjen kundër Rennes dhe për udhëtimin e së dielës për t’u përballur me Brighton në Premier League.

Por ndërsa rezultatet e testeve PCR nuk janë bërë ende publike, UEFA ka informuar BBC Sport se nuk presin që ndeshja me Rennes të shtyhet.

Ka sugjerime se trajneri i Spurs, Antonio Conte mund të luajë një ekip të rinjsh në Ligën e Konferencës, por ashpërsia e shpërthimit nuk dihet ende.

Sipas rregulloreve të UEFA-s, nëse ata kanë 13 lojtarë në dispozicion, duke përfshirë një portier, nga lista e tyre A me 25 lojtarë, ata duhet të përmbushin ndeshjen e Rennes, të cilën duhet ta fitojnë për të pasur një shans për t’u kualifikuar në raundin 1/32.

Loja mund të shtyhet nëse ata nuk kanë numër të mjaftueshëm lojtarësh, por të gjitha ndeshjet e grupeve duhet të përfundojnë deri më 31 dhjetor.

Radari.al