Fëmijët zakonisht gënjejnë në interes të vetë-ruajtjes.

Ata duan të shmangin dënimin sepse kanë bërë diçka që nuk lejohej.

Megjithatë, shumë prindër po shqetësohen dhe po mendojnë se si t’i parandalojnë fëmijët e tyre që të gënjejnë, shkruan portali You Are Mom.

Megjithatë, në rastin e fëmijëve, gënjeshtra në përgjithësi ndodh në një mënyrë më të pafajshme.

Prindërit duhet të përpiqen ta udhëzojnë fëmijën se është ende keq të gënjejnë familjen dhe miqtë e tyre.

Kur fëmija juaj bëhet një zakon i vazhdueshëm për të gënjyer dhe për të shmangur përgjegjësinë, nuk do të ishte keq të punoni për ta ndaluar atë sjellje.

Fëmijët fillojnë të gënjejnë në mënyrë të vetëdijshme në moshën gjashtë ose shtatë vjeç.

Megjithatë, është e rëndësishme që prindërit të mbajnë qëndrimin e duhur nëse dhe kur e kapin fëmijën e tyre duke gënjyer.

Është e dëshirueshme që ata të përpiqen të zbulojnë motivin e gënjeshtrës. Një fëmijë mund të gënjejë nga frika, pafajësia, përdorimi i imagjinatës së tij apo edhe për shkak të problemeve të vetëvlerësimit.

Radari.al