“Ndryshe nga ajo që ndodhi me krizat e mëparshme globale, pas rënies së mbi 40 pikë përqindjeje në dy muajt mars dhe prill 2020, prodhimi italian jo vetëm që rikuperoi në mënyrë të qëndrueshme nivelet e aktivitetit para shpërthimit të pandemisë, por është bërë një nga motorët kryesorë të rritjes industriale në Eurozonë”.

Kështu, Qendra e Studimeve Confindustria në një raport mbi skenarët industrialë, duke shpjeguar se në Gjermani dhe Francë, “megjithë një rënie më pak drastike të vëllimeve të prodhimit në muajt më kritikë të vitit 2020, rithithja e plotë e goditjes duket ende shumë larg”.

Radari.al