Terapia me ngjyra ka qenë e njohur në psikologji prej kohësh si një metodë efektive për të vendosur rregullat e mendimeve dhe ndjenjave. Por ushqimi nuk qëndron ende dhe tani faktori i ngjyrave të produkteve të konsumuara është bërë një nga çelësat në metodën e re të humbjes së peshës. Dieta me ngjyra – parimi i të ushqyerit, bazuar në teorinë se një person në një ulur dhe madje edhe një ditë duhet të hajë vetëm ushqime me të njëjtën ngjyrë. Përkrahësit dhe ndjekësit e kësaj jetese janë të sigurt se trupi pëson stres sa herë që hyn brenda një trazire ngjyrash nga një pjatë. Kjo ngadalëson flukset e energjisë, njerëzit overeat, dhe më pas rritet yndyrë. Nëse ushqimi në pjatë është me të njëjtën ngjyrë, ajo qetësohet, vendoset në një humor pozitiv dhe ushqimi tretet më shpejt dhe në mënyrë më efikase. Trupi humbet peshë për faktin se tretja është vendosur dhe personi nuk përjeton stres në çdo vakt.

Nuk ka konfirmim shkencor të kësaj hipoteze, megjithatë, ka shumë përkrahës të dietës me ngjyra për humbje peshe. Ata thonë se në këtë mënyrë ju mund të hedhni paund shtesë në javë nga 1 në 5. Rezultati do të varet nga sa peshë shtesë ka një person, sa kohë do të jetë në dietë me ngjyra dhe sa do të besojë me të vërtetë në rezultatet e tij.

Shkenca nuk ka nxitim për të sfiduar këtë qasje për të ngrënë ushqim, sepse nuk sjell asgjë të dëmshme në vetvete. Anydo ushqim lejohet, mund të hani shpesh, përmbajtja kalori e enëve nuk llogaritet rreptësisht. Menyja e dietës me ngjyrë përfshin mishin, peshkun, drithërat, frutat dhe perimet, për këtë arsye rrallë ekziston një person i cili do të kundërindikohet në një mënyrë të tillë të jetës. Caveat i vetëm këtu është se për humbjen e peshës është e nevojshme të kontrollohet cilësia dhe sasia e ushqimit, dhe në një dietë me ngjyra, kontrolli është vetëm nga perceptimi i ngjyrave. Ekspertët besojnë se në këtë mënyrë ju mund të konsumoni shumë të tepërt dhe të fitoni peshë, për të mos humbur peshë.

Megjithatë, dieta me ngjyra për humbje peshe ka komente pozitive, njerëzit thonë se pa vuajtur nga uria e vazhdueshme, ata me të vërtetë humbin peshë dhe hanë gjithçka. Ndoshta humor dhe besim në rezultat luan një rol kyç në dietë me ngjyra.

Radari.al