Kjo duket se është pyetja që të gjithë kanë bërë që nga emërimi i tij në Villa Park.

Disa nga pritshmëritë që i bëhen janë mbi krye. Njerëzit duan që ai të bëjë mirë me Villa në Evropë, ata duan që ai të shtyjë për gjashtë vendet e para, të bëjë mirë në kupat e brendshme dhe të marrë skalp në Premier League. Sigurisht, e gjithë kjo do të ishte ideale. Por mendoj se duhet të jemi realistë.

Villa ka një skuadër të mirë. Ata kanë lojtarë me shumë potencial dhe kanë pronarë që janë të përgatitur për të investuar. Në shumicën e ligave, kjo mund të jetë e mjaftueshme për të fituar vendet evropiane, por kjo nuk është domosdoshmërisht rasti në Angli. Tashmë kemi gjashtë të këqijat – siç i quajtën mediat pas debaklit të Superligës Evropiane. Pastaj është Leicester dhe West Ham United. Ju mund të prisni që të shihni Newcastle United brenda dhe rreth atij grupi më shpejt se sa vonë, gjithashtu, për sa kohë që pronarët e tyre qëndrojnë pranë. Mund të mos jetë sezoni i ardhshëm, por ju do të imagjinoni se ata do të kishin një strukturë dhe një plan me lojtarë në fuqi për 2023/24.

Pra, tashmë janë nëntë skuadra që ndoshta i duan shanset e tyre për të fituar një vend evropian. Villa do të ishte e dhjeta. Kur e zbërtheni kështu, nuk është turp nëse nuk hyjnë në Evropë.

Gerrard ndoshta do t’i marrë seriozisht kupat vendase dhe Villa ka thellësinë për të shkuar larg në to. Nuk ka futboll evropian dhe një ecuri e mirë mund t’i bëjë tifozët edhe më shumë në anën e tij. Ai është gjithashtu nga ajo epokë e një dite jashtë në Wembley është një ngjarje.

Ai ka treguar mjaft nervozizëm taktik në Evropë me Rangers për të më bërë të mendoj se ai do të arrijë të mposhtë disa nga skuadrat e mëdha të Premier League pasi të ketë vënë vulën e tij në këtë ekip të Villa.

Sinqerisht, megjithatë, nuk jam plotësisht i sigurt se ndonjë nga këto ka rëndësi. Nëse ai dëshiron punën në Liverpool, ai duhet të tregojë se mund të trajnojë një identitet dhe të zhvillojë lojtarë.

Kjo është ajo që kërkohet në Anfield, veçanërisht nën FSG.

Brendan Rodgers nuk kishte fituar asgjë si menaxher përpara se të emërohej. Ai e mori punën sepse Swansea kishte një stil të qartë, ata ishin të mirë-stërvitur dhe lojtarët u përmirësuan nën drejtimin e tij.

Një filozofi dhe vizion i qartë është i rëndësishëm sepse, në fund të fundit, ndihmon me rekrutimin. Nëse jeni duke copëtuar dhe ndryshuar përgjithmonë, përfundoni me humbje të transfertave me lojtarë që nuk i përshtaten më sistemit.

Për sa i përket zhvillimit, Liverpooli rrallëherë nënshkruan yje të gatshëm. Ata do të identifikojnë lojtarët me atë potencial dhe më pas i takon ekipit të trajnerit që të sigurojë që ata ta përmbushin atë.

Nëse Gerrard merr një skuadër mjaft të paqëndrueshme të Villas dhe i kthen ata në një ekip urgjent që kërkon të dominojë topin, ai do të ketë shënuar një kuti. Ai do të ketë shënuar një tjetër nëse i përmbahet një ndryshimi të kësaj taktike gjatë dy viteve të ardhshme.

Nëse ai është në gjendje të zhvillojë lojtarë si Leon Bailey, Jacob Ramsey, Emiliano Buendia dhe Ollie Watkins dhe t’i çojë ata në nivelin tjetër, kjo do të jetë një tjetër kuti e shënuar.

Pra, çfarë duhet të bëjë Gerrard për të marrë vendin e punës në Liverpool? Tregoni se ai është një trajner me një vizion të qartë për atë që dëshiron.

Kjo do të tejkalojë çdo fitore trofe në sytë e FSG dhe Julian Ward.

Radari.al