Ish-kandidatja presidenciale demokrate Hillary Clinton foli për kriptomonedhën të premten gjatë një paneli diskutimi në Forumin e Ekonomisë së Re të Bloomberg në Singapor.

Ndërsa trajtonte një sërë sfidash të reja, duke përfshirë dezinformimin dhe inteligjencën artificiale (AI), Clinton tha: “Një fushë tjetër që shpresoj që shtetet-kombë të fillojnë t’i kushtojnë më shumë vëmendje është rritja e kriptomonedhës”.

Ish-Sekretari i Shtetit shtoi: Ajo që duket si një përpjekje shumë interesante dhe disi ekzotike për të minuar fjalë për fjalë monedha të reja për të bërë tregti me to, ka potencialin për të minuar monedhat, për të minuar rolin e dollarit si monedhë rezervë, për destabilizimin e kombeve. , ndoshta duke filluar me ato të vogla por duke shkuar shumë më të mëdha.

Klinton nuk është e vetmja që sheh se rritja e popullaritetit të kriptomonedhës mund të dëmtojë dollarin amerikan. Ish-presidenti Donald Trump ka thënë në disa raste se nuk i pëlqen kriptomonedha sepse konkurron me dollarin amerikan. “Unë nuk dua që monedhat e tjera të dalin dhe të dëmtojnë ose të nënçmojnë dollarin në asnjë mënyrë,” theksoi ai.

Në korrik të vitit të kaluar, banka globale e investimeve Goldman Sachs paralajmëroi se “shqetësimet reale rreth jetëgjatësisë së dollarit amerikan si monedhë rezervë kanë filluar të shfaqen”.

Menaxheri legjendar i fondit Stanley Druckenmiller tha në maj: “Unë jam i shqetësuar tani për herë të parë që brenda 15 viteve ne humbasim statusin e monedhës rezervë dhe natyrisht të gjitha përfitimet e pabesueshme që janë grumbulluar me të”.

Megjithatë, disa njerëz besojnë se kriptoma nuk do të zëvendësojë dollarin si monedhë rezervë në botë. Mohamed El-Erian, këshilltari kryesor ekonomik në kompaninë e shërbimeve financiare Allianz, tha këtë javë se kripto “do të ekzistojë gjithmonë në ekosistem, por nuk do të jetë një monedhë globale… Nuk do të zëvendësojë dollarin”.

Radari.al