Për t’i mirëmbajtur dyert dhe dritaret, është e rëndësishme që bravat dhe dorezat të lubrifikohen rregullisht

Mbyllja e mirë e dritareve dhe dyerve është një faktor kryesor në ruajtjen e një temperature të qëndrueshme në shtëpi.

Është veçanërisht e rëndësishme të bëni përgatitjet para se të fillojë dimri i acartë.

Në mënyrë që dorezat dhe bravat të hapen dhe mbyllen lehtë, si dhe që pajisjet që janë elementi më i shtrenjtë i PVC-së dhe zdrukthëtarisë nga alumini të zgjasin sa më shumë, ju duhet t’i lubrifikoni ato rregullisht.

Nuk është e nevojshme të blini ndonjë preparat të veçantë ose të paguani shtrenjtë për yndyrat e destinuara vetëm për këtë qëllim. Mjafton të përdorni vazelinën e vjetër “të mirë”. Përndryshe, gjithmonë duhet ta keni këtë vaj në shtëpi.

Fshijeni “gjuhëzën” me një leckë të thatë në çdo bravë dhe dorezë, pastaj aplikoni një sasi të vogël vazeline me gishtat tuaj dhe hapni dhe mbyllni dritaren ose derën disa herë për t’u përhapur mirë yndyrat.

Mjafton ta bëni këtë një herë në disa muaj dhe do të ruani pajisjet e vlefshme në zdrukthëtari.

Radari.al