Në prezantimin e Buxhetit 2022 për ‘Shëndetësinë’, kryeministri Edi Rama u shpreh se angazhimet e qeverisë për pagat e mjekëve dhe infermierëve janë pasur me fakte. Kryeministri theksoi se ambicia e qeverisë është që pagat e bluzave të bardha të rriten me 40 për qind brenda këtij mandati të tretë.

“Qysh prej hapit të parë që kemi hedhur, pagat e mjekëve dhe infemrierëve janë rritur 63 për qind. Natyrisht që ne nuk jemi të vetëpërmbushur nga ky fakt dhe ambicia jonë është që pagat të vazhdojnë të rriten çdo vit me synimit për të kapur +40 për qind brenda këtij mandati të tretë dhe +6 për qind vitin e ardhshëm.

Ndërkohë që aspirojmë për më tepër si në të gjithë fushat e tjera, nuk lë vend për vetëkënaqësi se ka boshllëqe për të mbushur. Kjo që kemi bërë është shumë inkurajuese, e tha edhe Ogerta, ne detyrën bëjmë.

E dëgjojmë dhe këtë shpesh për punët e mira, që kur nuk ke çfarë thua, ka disa që gjejnë fjalinë ‘hë se detyrën bëtë’. Ne për detyrën jemi zgjedhur. Qeveritë për detyrën zgjidhen.”-tha Rama

Radari.al