Çfarë lloj energjie tërheqin lule kadifet (marigold) në shtëpi – ato nuk duhet t’i dhurohen kurrë askujt, dhe kjo është simbolika e tyre e fshehtë!

Lule kadifja, delikate që zbukuron shumë oborre dhe tarraca gjatë vjeshtës, deri në dimër.

Lulet e mrekullueshme ngjyrë portokalli sjellin diellin në kopshtet e vjeshtës dhe, përveç bukurisë së tyre, pak njerëz e dinë se kjo lule ka një kuptim simbolik dhe tërheq energji të veçantë në shtëpi.

Besohet se lule kadifeja rrezaton energjinë e pasionit për shkak të ngjyrave të ngrohta të verdha, kështu që çiftet që kultivojnë këtë bimë në shtëpi do t’u ruajë pasionin, dashurinë dhe intimitetin.

Gjithashtu, duhet ta mbjellin të gjithë ata që merren me ndonjë punë krijuese, sepse konsiderohet se simbolizon krijimtarinë dhe frymëzon.

Ngjyra e artë e kësaj luleje simbolizon pasurinë, kështu që shumica besojnë se një lule e tillë mund të jetë si një magnet për bollëk dhe prosperitet.

Mbillni sa më shumë lule kadife në një vend, në mënyrë që të “prarohen” sa më shumë që të jetë e mundur – fusha juaj e financave gjithashtu do të jetë e praruar simbolikisht.

Edhe pse rrezaton energji të bukur, lule kadifeja gjithashtu ka një kuptim negativ, kështu që besohet se nuk duhet t’u dhurohet të tjerëve, sepse mund të përfaqësojnë xhelozinë dhe dëshpërimin.

Në Meksikë, kjo lule shoqërohet gjithashtu me pikëllim dhe dhimbje, sepse përdoret tradicionalisht gjatë Ditës së të Vdekurve, kur familjet u bëjnë homazhe paraardhësve të vdekur.

Radari.al