Mercedesi i ri EQE SUV elektrik po bëhet gati që të dalë në treg vitin e ardhshëm, dhe tashmë një një model që po testohet në Gjermani po qarkullon nëpër media.

Kamuflazhi i rëndë fsheh shumë nga detajet e stilit të makinës, por është e qartë se EQE SUV do të bazohet në gjuhën e dizajnit të ofertave të tjera EV të Mercedes – në veçanti EQC SUV dhe EQS sallon.

Pamja e përparme është e rrumbullakosur dhe e lëmuar, duke shfaqur një model grilë tërheqës dhe rregullim të integruar të fenerëve të ngjashëm me modelet e tjera EQ. Grila e përparme do të vendosë radarë dhe sensorë për teknologjitë e asistencës së shoferit të EQE SUV.

EQE është pjesë e ambicies së Mercedesit për të zgjeruar gamën e tij të automjeteve plotësisht elektrike me distinktiv EQ, në mënyrë që të ketë një EV në çdo segment që shërben deri në vitin 2025. Ky nuk do të jetë SUV-i më i madh elektrik Mercedes që do të shihet në vitet e ardhshme.

Kjo veturë po parashihet të rivalizojë modelin e BMË iX dhe atë të Tesla Model X.

Radari.al