Cryptocurrency si një mundësi investimi afatgjatë ende tingëllon e ligjshme në 2021. Kufijtë e lartë të tregut, hyrja e lojtarëve të rinj dhe të besueshëm në kripto-hapësirë, dhe më e rëndësishmja, mundësitë e botës reale të mbështetura në teknologjinë elementare të blockchain janë shfaqur si nxitësit kryesorë të rritjes tani që viti po i afrohet një fundi me ngjarje.

Por a janë këta faktorët e vetëm pas pranimit global të kriptomonedhës? Epo, as nga një goditje e largët. Popullariteti në rritje i kriptove merr parasysh përfitimet financiare, por kjo është vetëm maja e ajsbergut. Me investitorët që vërshojnë për të fuqizuar shkëmbimet kryesore të kriptove si CoinSwitch Kuber, duhet të ketë shpjegime të tjera për këtë rritje të paprecedentë të miratimit të kriptove.

Natyra subjektive e parave virtuale

Për ata që besojnë në tiparet objektive të parasë, kriptomonedha shfaqet si një ndryshim optimist. Duke lënë mënjanë rritjet e çmimeve, kriptovalutat më të njohura si Bitcoin dhe Ethereum kanë treguar vlerë të jashtëzakonshme, duke i nxitur investitorët të hyjnë në këtë hapësirë, nga një këndvështrim më gjithëpërfshirës.

E thënë qartë, teknologjia e nënvizuar e kriptove, d.m.th., libri publik specifik i blockchain është një ndërprerës i mundshëm i tregut kur bëhet fjalë për ndryshimin e mënyrës se si funksionon konfigurimi tradicional i pagesave. Ndërsa kjo është një nga arsyet kryesore për pranimin e kriptove në mbarë botën, ka 5 pjesëmarrës kryesorë që forcojnë më tej rastin për këtë lloj të ri monedhe.

Përfitimet për tregtarët dhe konsumatorët
Për momentin, kripto është një preferuar i nxehtë në hapësirën e shitjes me pakicë, duke u mbështetur në përfitimet e pagesave P2P dhe transaksioneve të sigurta. Pavarësisht paqëndrueshmërisë së çmimeve, tregtarët kryesorë po i lënë konsumatorët të paguajnë duke përdorur Bitcoin dhe madje edhe Altcoins, për shkak të sigurisë së transaksioneve në lojë. Me konsumatorët që marrin akses në shërbime shpikëse të lidhura me kripto në të ardhmen, pranimi pritet vetëm të ecë përpara, nga këtu.

Ndryshimi në mentalitetin financiar ekzistues
Pavarësisht se njerëzit janë ende të varur nga bankat, ka pasur një gjendje trazirash kur bëhet fjalë për trajtimin e ndërmjetësimit. Bankat ruajnë paratë tuaja dhe janë përgjegjëse për to, nëse nuk dëshironi të bëni blerje. Kriptomonedhat ngadalë po e bëjnë hapësirën më autonome duke përjashtuar ndërmjetësit që kontrollojnë paratë tuaja të fituara me vështirësi. Edhe pse ky koncept është ende në fillimet e tij, ai ka shumë premtime përfundimtare.

Një strehë për zhvilluesit e teknologjisë
Zhvilluesit e aftë po kontribuojnë në mënyrë të pamëshirshme në hapësirën e minierave të kriptove, ndërkohë që strategjizojnë mënyra më të reja për ta bërë procesin më pak energjik në kohë. Përveç kësaj, lojtarët e rinj të kriptove po shfaqen çdo ditë me shpejtësi më të mira transaksionesh, konfigurim të përmirësuar të zhvillimit të softuerit dhe aftësi për të gjeneruar blloqe më shpejt.

Fluksi i investitorëve
Epo, është koha që të ritheksojmë besimin që njerëzit kanë në hapësirën e kriptove, veçanërisht kur bëhet fjalë për investime të mëdha dhe për të ecur gjatë. Por duhet të kuptoni se njerëzit nuk po paguajnë për një kompani të caktuar ose vlerë standarde, por edhe për vlerësimin e qenësishëm të teknologjisë ekzistuese.

Radari.al