Ministri i financave i Arabisë Saudite ka mbrojtur blerjen e Newcastle United nga një konsorcium i mbështetur nga Arabia Saudite.
Mohammed Al-Jadaan deklaron se Premier League në tërësi do të përfitojë nga lëvizja.

Ai beson se Newcastle do të rrisë konkurrencën në ligë kur ata të investojnë në ekip në vitet e ardhshme.

“Ky është investim i PIF dhe në thelb, siç thanë ata, ata po investojnë në klub, por edhe në komunitet, akademi dhe vetë stadiumin”, tha ai për CNBC.

“Ky është një investim ndër kaq shumë.

“Unë nuk i di teknikat e shoqatës në MB. Por unë do të thoja nëse njerëzit janë të shqetësuar për konkurrencën mes klubeve, dhe veçanërisht tani ne kemi investuar në njërën prej tyre, ndoshta kjo është një shenjë e mirë se ka një konkurrent që vjen në rrugën e tyre.

“Me sponsorizimin veçanërisht, ne e bëjmë këtë jo vetëm me klubet që ne zotërojmë, por me klube dhe evente të ndryshme. Unë mendoj se do të ketë shumë mundësi për sponsorë dhe shumë mundësi për klubin.”

Radari.al