Në Parma, Itali është përuruar ekspozita “The Homo Sapiens” nga fotografi Arturo Delle Donne.

“Homo sapiens” eksploron dhe dokumenton diversitetet kulturore përmes veshjeve tradicionale që janë simbol i përkatësisë dhe kulturës dhe simbol i lidhjes me atdheun.

Në këtë ekspozitë të radhës ka zgjedhur të ekspozojë kulturën dhe simbolet e Shqipërisë.

Një vepër e madhe e kërkimit antropologjik dhe etnografik, pjesë e së cilës ka qenë edhe shoqata Skëndërbeg.

Projekti Homo sapiens u konceptua si një udhëtim zbulimi, eksplorimi. Ajo lind nga një ide e njohjes së një larmie kulturore që shpesh harrohet në emër të homologimit. Duke vlerësuar trashëgiminë kulturore, qytetërimi ynë, historik dhe monumental, shpesh harron trashëgiminë e madhe jomateriale të dhënë nga diversiteti kulturor.

Radari.al