Po ju paraqesim vilën Nemes – një shtëpi familjare prej 200 metrash katrorë, e vendosur në kodrat e Italisë me pamje nga gjiri i qytetit të Perandorisë, brenda Rivierës liguriane

Zona ekzistuese u përcaktua nga një mjedis i tarracuar me lisa, ullinj të mëdhenj dhe një përroi.

Kjo vilë nxjerr esencën mesdhetare dhe ruan mjedisin natyror, dhe fasada e saj prej guri shkrihet në ambient, duke krijuar harmoni midis vetë vilës dhe mjedisit në të cilin ndodhet.

Villa Nemes është plotësisht e izoluar sipas standardit të Institutit Passivhaus.

Tarraca e saj prej druri garanton përshtatjen maksimale me tokën, dhe çatia e gjelbër, përveç efektit natyror, gjithashtu zvogëlon edhe ndryshimin e temperaturës.

Dritaret e mëdha gjithashtu kontribuojnë në bashkimin perfekt të shtëpisë dhe natyrës, të cilat mundësojnë që drita natyrore të shfrytëzohet plotësisht.

Përveç kësaj, shtëpia është e pajisur me burime të qëndrueshme të energjisë të tilla me panele diellore.

Një pjesë hyjnore e kësaj vile familjare është edhe pishina e cila shikon nga deti. Ajo jep iluzionin e bashkimit me horizontin, i cili kontribuon në një ndjenjë shtesë luksi dhe e bën këtë vilë një shtëpi ideale pranë detit.

Hyrja qendrore paraqet pikën kryesore që të çon në dhomën e ditës. Dritaret e mëdha të dhomës së ndenjes, të cilat shikojnë nga deti, shtrijnë dhomën e ndenjes në pjesën e jashtme dhe sigurojnë qasje të drejtpërdrejtë në pishinën për unitet të plotë të hapësirës.


Ajo që e bën këtë vilë specifike është hapësira e ajrosur dhe e ndritshme. Stili është minimalist, i karakterizuar nga përdorimi i disa materialeve me cilësi të lartë si druri dhe guri. Çdo mobilje individuale luan rolin e saj, duke mbushur të gjithë hapësirën me funksionalitet dhe estetikë të lartë.

Mobiljet e dhomës së gjerë të ditës, kuzhinës, barit dhe bibliotekës, si dhe tryeza me karriget e kuzhinësi, karakterizohen nga një hije e ngrohtë druri dhe bëhen një tërësi unike e Mesdheut dhe moderne.

Hyrja qendrore shërben gjithashtu si një lidhje midis dhomës së ndenjes, kuzhinës dhe anës tjetër të vilës, me pesë dhoma gjumi. Çdo dhomë gjumi është e pajisur me një hapësirë private me pamje nga deti për t’i dhënë secilit anëtar të kësaj shtëpie liri dhe hapje të hapësirës.

Druri, fasada prej guri, pishina dhe dhoma e ndenjes gjysmë e hapur është ajo që arkitektët e këtij projekti e kanë vënë në dukje me sukses.

Kombinimi me natyrën që ofron një pamje mbresëlënëse të luginës dhe detit dhe ekspozimi ndaj diellit ishin elementët kryesorë për hartimin dhe dekorimin e kësaj vile të bukur.

Ajo që e bën atë të bukur, si ditën ashtu edhe natën, është ndriçimi unik që thekson muret tradicionale prej guri dhe krijon një atmosferë nate në të cilën është kënaqësi të qëndrosh.

Radari.al