Parlamenti i Ukrainës ka miratuar një Ligj që legalizon dhe rregullon përdorimin e Bitcoinit në vend.

Projektligji i hartuar në vitin 2020 u miratua me një total prej 276 ligjvënësish që e mbështetën ligjin dhe vetëm gjashtë prej tyre ishin kundër tij, përcjell Telegrafi.

Qëllimi kryesor pas këtij miratimit të Ligjit është që japë sqarime mbi aktivin dhe të mbrojë ata që zotërojnë këtë kriptovalutë, pasi më parë nuk ishte i paligjshëm në vend.

Tani që ky Projektligj është miratuar, gjykatat tani mund të mbrojnë si duhet individët dhe bizneset, pasi siguron qartësi tatimore dhe lejon zyrtarisht bizneset e Bitcoinit të veprojnë brenda vendit. Ligji gjithashtu përcakton disa udhëzime se si Ukraina mund të përpiqet dhe të rregullojë në të ardhmen këtë kriptovalutë.

Radari.al