Në origjinën e harmonisë natyrore të stilit Japandi kryqëzohen lidhjet e lashta kulturore të Danimarkës dhe Japonisë. It’sshtë një marrëdhënie me ndikim që filloi mbi 150 vjet më parë, kur arkitektët, artistët dhe dizajnerët danezë filluan të udhëtonin në Japoni në kërkim të frymëzimit të ri. Nga rruga, ata ishin ndër perëndimorët e parë që vizituan vendin i cili kohët e fundit kishte hequr politikën e tij të mbylljes së kufirit 220-vjeçar. Si rezultat, shumë besojnë se gjurmët e këtij ndikimi të hershëm japonez mund të shihen në qeramikën, mobiljet, arkitekturën e hapur dhe minimalizmin e sotëm danez. Në çdo rast, admirimi është i ndërsjellë, dizajni danez është kërkuar në të gjithë Japoninë për shumë dekada.

Stili Japandi minimalizmi estetik danez japonez

Më në fund, ekziston respekti i përbashkët i të dy kombeve për artizanët, zanatet dhe materialet natyrore, kryesisht druri. Ndërsa filozofia japoneze e “wabi sabi” dhe ajo e dekorit danez hygge bazohen të dyja në një vlerësim të thellë për thjeshtësinë. Me një pamje minimale, funksionale, të ngrohtë dhe qetësuese, stili Japandi përqafon prekjet e papërsosmërive entuziaste të wabi-sabi. Për tu siguruar që keni përqafuar parimet e stilit hibrid, ne kemi bashkuar disa këshilla për t’ju ndihmuar ta integroni atë në shtëpi.

Pastërtia në adhurim: shtëpia stili Japandi

Shtëpia e pastërtisë së adhurimit të stilit Japandi Atmosfera e Zenit

Në fokusin e stilit Japandi është minimalizmi. Për fat të mirë, mënyra për të hartuar një brendshme Zen nuk kërkon që ju të shisni mobiljet tuaja, por të krijoni hapësira dyshemeje të rrjedhshme, pa rrëmujë. Zgjedhja e mobiljeve me vija të pastra dhe shmangia e modeleve me shumë zbukurime është t’i nënshtroheni parimit të parë që sa më i pastër aq më mirë. Po në lidhje me një panel japonez për një atmosferë Zen?

Duke qenë një tendencë e përjetshme për disa vjet, ky stil i ri (një bashkim i dy fjalëve, japoneze dhe skandinave) ndërthur dizajnin nordik me ndikimet japoneze.

Natyra është çelësi: Stili i mobiljeve Japandi

Stili Japandi mobilje zen kryesore të natyrës

I nderuar për mijëvjeçarë si një burim ngrohtësie dhe ndërtimi, druri gjen një vend qendror në modelin japonez dhe danez. Integrojeni atë në shtëpinë tuaj me mobilje kryesore, duke minimizuar idealisht trajtimet sipërfaqësore. Paneli i murit prej druri ofron një funksionalitet të shkëlqyeshëm. Tjetra, prezantoni thekse natyrore me bimë shtëpie që bien në sy, mundësisht në vazo terrakote.

Stili Japandi përmban mjeshtëri të bukur me theks të veçantë në cilësi dhe pjesë të bëra me dorë në struktura të disponueshme dhe të lira. Përveç kësaj, stili Japandi shpesh thekson qëndrueshmërinë. Mbizotërimi i materialeve natyrore dhe dizenjove të thjeshta e bëjnë këtë një stil të shkëlqyeshëm të dekorimit të gjelbër. Me gjithnjë e më shumë konsumatorë që kërkojnë një estetikë eko-miqësore, popullariteti i Japandi nuk është i papritur.

Stili i dizajnit të brendshëm Japandi përmes ngjyrave natyrore

Dizajni i brendshëm i stilit Japandi ngjyra natyrale

Këtu ndahet kampi i ndjekësve të stilit Japandi. Ata që anojnë nga shprehja Scandi ka të ngjarë të shkojnë në një gamë të bazuar në të bardhë ose neutrale me thekse të pasura. Të tjerët do të zgjedhin grupe të mëdha me ngjyra të pasura në mure dhe sende të tjera. Në të dy rastet, punoni me tone natyrore si blu, jeshile, kafe. E zeza është gjithashtu e preferuara në dhomat e gjumit në stilin Japandi.

Do të shihni gjithashtu shumë ngjyra neutrale dhe zgjedhje bojrash për të plotësuar mobiljet dhe aksesorët Japandi. Zakonisht zgjidhen paleta qetësuese, të qeta dhe paqësore. Kur inkorporohen ngjyra të ndritshme, ato përfshihen në mënyra kuptimplota dhe delikate.

Zgjidhni aksesorët me kujdes

Stili Japandi zgjidhni bimë për kujdesin e aksesorëve

Duke favorizuar funksionalitetin mbi dekorimin, filozofitë e të dy vendeve nënkuptojnë pajisje të thjeshta dhe minimaliste. Mendoni sendesh qeramike pa xham, vazo dhe disa libra. Në fund, kombinoni komoditetin e ngrohtë të Scandi me papërsosmëritë japoneze me jastëkët dhe hedhjet e kundërta.

Dizajni i brendshëm i stilit Japandi kombinon hygge wabi sabi

Edhe pse ky trend i brendshëm është vetëm në fillim, ne po shohim gjithnjë e më shumë një shkrirje midis dizajnit perëndimor dhe lindor. Trendi u bë edhe më i fortë për shkak të pandemisë, kur një vetëdije në rritje për rëndësinë e mirëqenies gjatë bllokimit solli shumë vlera tradicionale Lindore në shtëpitë tona. Thjesht mendoni për terma të njohur si Yoga, Feng-shui, Ayurveda.

Dizajni i stilit Japandi jastëkët e mobiljeve të brendshme linjat e pastërtisë

Kur bëhet fjalë për dizajnin e brendshëm, dekorimi i shtëpive japoneze dhe modeli i brendshëm sigurisht që ndikojnë shumë në shtëpitë tona, si dhe kompanitë e mobiljeve dhe arredimeve që gjithnjë e më shumë po marrin frymëzim nga vendi i Lindjes së Largët.

Radari.al