Kina ka shtuar minierat e kriptomonedhës në një listë liste të industrive në të cilat investimet janë të kufizuara ose të ndaluara, megjithëse ka zvogëluar numrin e sektorëve në listë në përgjithësi, tregoi të premten një dokument i publikuar nga planifikuesi i shtetit.

“Lista negative” detajon sektorët dhe industritë që janë jashtë kufijve për investitorët kinezë dhe të huaj.

Rregullatorët në Kinë ndaluan tregtimin dhe minierat e kriptomonedhës këtë vit, me bankën qendrore të vendit që u zotua të spastrojë aktivitetet e “paligjshme” të kriptomonedhës muajin e kaluar.

Goditja ka bërë që shkëmbimet e kriptovalutave të ndërpresin lidhjet me përdoruesit kinezë.

Kina gjithashtu ka forcuar kontrollin mbi diskursin publik, duke goditur biznesin e shfaqjes për “ndotjen” e shoqërisë dhe duke kërkuar nga shfletuesit celularë të eliminojnë përhapjen e thashethemeve, përdorimin e titujve sensacionalistë dhe publikimin e përmbajtjes që shkel vlerat thelbësore të socializmit.

Planifikuesi shtetëror tha se po ndalonte investimin e kapitalit “jo publik” në një sërë aktivitetesh botuese, duke përfshirë transmetimet e drejtpërdrejta, mbledhjen e lajmeve, njësitë redaktuese dhe transmetuese dhe funksionimin e lajmeve.

Kapitali jopublik nuk mund të përfshihet në prezantimin e lajmeve të publikuara nga subjektet jashtë shtetit ose samiteve dhe aktivitetet e përzgjedhjes së çmimeve në fushën e lajmeve dhe opinionit publik, shtoi QKRM-ja.

Draft lista e industrive në vitin 2021 në të cilat investimet janë të kufizuara ose të ndaluara është shkurtuar në 117, tha Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës, nga 123 në 2020.

Industritë që nuk janë në listë janë të hapura për investime për të gjithë pa miratime të kërkuara.

Radari.al