Ngjarje e ndodhur në vitin 2000, gjatë një operacioni policor ku mbeti i vrarë kryepolici i Shkodrës Arben Zylyftari. SPAK ka hapur hetimet për vrasjen e tij.

Arben Zylyftari ishte kolonel i Policisë Shqiptare, ai u ra në krye të detyrës më 2 gusht të vitit 2000, gjatë një operacioni policor në Shkodër.

Ish- kreu i Drejtorisë së Policisë së Qarkut Shkodër, kolonel Arben Zylyftari, është shpallur “dëshmór i atdheut” dhe është vlerësuar me titullin më të lartë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, nga ish- presidenti Rexhep Mejdani.

Më 13 Dhjetor 2000, Akademisë së Policisë së Shtetit iu dha emri “Akademia e Policisë Arben Zylyftari”.

Vrasja e ish kreut të Drejtorisë së Policisë Shkodër,
Radari.al