Çmimet në rrjetin e karburantit po rriten: në dëshmi LPG, për shkak të rritjes së çmimeve të kontratës për tetorin, dhe veçanërisht metanit për makinat, nën presionin e rritjes së çmimeve të gazit: në disa uzina në Italinë qendrore dhe veriore ky karburanti i fundit kishte një shpërthim të vërtetë, madje duke tejkaluar 2 euro për kg.

Sipas të dhënave nga Quotidiano Energia, rritja u përmbajt më shumë në çmimet e benzinës dhe naftës. Në veçanti, Eni rriti çmimin e rekomanduar të LPG me 5 cent dhe me 1 cent në çmimet e benzinës dhe naftës.

Tamoil ka rritur çmimin e rekomanduar të LPG me 4 cent dhe me 1 cent atë të benzinës dhe naftës. IP dhe Q8 vetëm rritën çmimin e rekomanduar të LPG me 4 cent. Bazuar në përpunimin nga Quotidiano Energia të të dhënave në orën 8 të mëngjesit të djeshëm të komunikuara nga operatorët në Observatorin e Çmimeve të Karburantit të Mjerimit, çmimi mesatar kombëtar i benzinës, në mënyrë vetjake, rritet në 1.691 euro / litër (e Premte 1.686) me markave të ndryshme midis 1.682 dhe 1.705 euro / litër (pa logo 1.676).

Çmimi mesatar i naftës, përsëri në modalitetin vetjak, rritet në 1,544 euro / litër (e Premte 1,536) me kompanitë e pozicionuara midis 1,534 dhe 1,558 euro / litër (pa logo 1,526). Sa i përket shërbimit, për benzinën çmimi mesatar i ngarkuar shkon në 1,827 euro / litër (e Premte 1,824) me sisteme me ngjyra që tregojnë çmimet mesatare midis 1,765 dhe 1,899 euro / litër (pa logo 1,724). Mesatarja e naftës është 1,688 euro / litër (e Premte 1,683) me pikat e shitjes së kompanive me çmime mesatare midis 1,624 dhe 1,762 euro / litër (pa logo 1,576). Së fundi, LPG shkon nga 0.724 në 0.745 euro / litër (pa logo 0.725). Çmimi mesatar i ngarkuar për CNG është midis 1.157 dhe 1.631 euro / kg (pa logo 1.257).

Radari.al