Shumë njerëz sot rrezikojnë të sëmuren emocionalisht, pasi një xhelozi po përhapet gjithnjë e më shumë në popullatën tonë, gjë që i bën njerëzit të kënaqen nëse të tjerët janë të sëmurë.

Këta njerëz bëjnë thashetheme, bisedojnë dhe krijojnë histori vetëm për të shpifur ata që janë viktimat e momentit.

Të sëmuresh emocionalisht është pasoja më e dukshme.

Ajo që ne e përcaktojmë si “e keqe falas” është dhënë kryesisht nga teknologjia.

Kjo tashmë është përhapur në shoqëri në çdo klasë dhe moshë dhe neglizhon gjërat më të rëndësishme që janë: afeksionet, marrëdhëniet dhe ndjenjat.

Ne jemi dëshmitarë të një varësie të vërtetë nga telefoni celular, i cili në çifte merr vëmendjen dhe kohën e partnerit dhe bën që personi para nesh të humbasë besimin dhe vetëvlerësimin.

Telefoni kërkon vazhdimisht vëmendjen tonë, përmes mesazheve, bisedave, njoftimeve, ne humbasim fillin e asaj që po thonim.

E gjithë kjo ndikohet nga marrëdhëniet tona, të cilat i zëvendësojmë me ndërveprime shoqërore me cilësi të ulët dhe jo shumë empatike.

Ne jemi duke neglizhuar dhe injoruar njerëzit, duke i dhënë gjithnjë e më shumë përparësi ekranit të telefonit dhe si rezultat vuajmë prej tij.

Megjithatë, ata nuk e kuptojnë se duke vepruar kështu ata lëndojnë shpirtrat e disa njerëzve.

Pas një ekrani, askush nuk kujdeset për askënd.

Në rrjetet sociale nuk ka rregull dhe askujt nuk i intereson dëmtimi i tjetrit.

Askush nuk kujdeset për askënd.

Pasoja më e dukshme e gjithë kësaj është që shumë njerëz sëmuren emocionalisht.

Radari.al