si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël që dy vajza të përdorin hapësirën maksimale

Në përgjithësi, ne ndajmë mendimin se dy fëmijë të vetëm të seksit nuk mund të jenë një sfidë arsimore ose një pengesë zhvillimore, e lëre më një mbingarkesë të buxhetit. Sidoqoftë, kjo është një shpatë me dy tehe, sepse nga njëra anë, është vazhdimësia që lehtëson rritjen, por nga ana tjetër, ekziston formimi i individualitetit. Pra, si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për dy vajza, mund të jetë një dhimbje koke. Ne kemi renditur disa standarde për t’ju inkurajuar që të ndërmarrni këtë projekt delikat.

Problemet që duhen zgjidhur

si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për dy vajza të varura në shporta në mur

Ju keni një dhomë gjumi dyshe, komo, osman magazinimi dhe raft librash, e cila zë të gjithë hapësirën në dispozicion të murit, pa siguruar hapësirë ​​të mjaftueshme për rrobat dhe lodrat. Për të adresuar mungesën e hapësirës, ​​shtretërit e krevateve ndihmojnë në maksimizimin e pamjeve katrore duke lënë vend për dy komo (në vend të një) dhe shporta dhe tavolina lodrash.

Në rast se jeni mësuar t’u lexoni të preferuarave tuaja, sigurimi i komoditetit nuk është një çështje e parëndësishme. Duke zgjedhur shtretërit me marinari, ju mund ta bëni shtratin e poshtëm pak më të madh që të shtriheni dhe të ndani momente intime me vajzat tuaja para gjumit.

Për çdo hapësirë pune e vet

një dhomë për dy fëmijë përdorin çdo cep

Veryshtë shumë e rëndësishme që çdo fëmijë të ndihet i lirë në shprehjen dhe krijimtarinë e tij, por është e vështirë të kthesh një perspektivë të vogël përmbys në mënyrë që të shkëlqejë. Prandaj, këshillat për ndarjen funksionale të hapësirës janë thelbësore. Truku kryesor është të shfrytëzoni sa më shumë muret. Nëse njëri prej tyre është i zënë nga shtretërit e marinarëve, ne mund të përfitojmë nga hapësirat pranë tij për të instaluar kuti për skedarë dhe fletore, ndërsa muri i kundërt mund të vendosë tryezat e pezulluara në tre nivele.

si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për dy vajza hapësirë ​​për ruajtjen e murit

Meqenëse nuk mund t’i privoni fëmijët nga dëshira e tyre për sy e faqe, duhet t’ju jepni atyre një autonomi krijuese. Kjo është arsyeja pse, organizatori i letrës dhe shporta e lëvizshme me të gjitha mjetet janë thelbësore. Me kalimin e viteve, numri i lodrave zvogëlohet, duke u zëvendësuar nga pajisje, kozmetikë, objekte bukurie. Si rezultat, përmbajtja e organizatorëve ndryshon, por ato mbeten funksionale si më parë.

Përshtatni një hapësirë ​​të vogël

dhomë gjumi e vogël për dy fëmijë hapësirë ​​alternative për magazinim

Nëse duhet të mendoni për një anije, pyetja se si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për dy vajza mund t’ju shqetësojë për një kohë të gjatë. Në çdo rast, mos e humbni shpresën pasi ka zgjidhje ad hoc krijuese të dizajnit për nevojat tuaja të mobiljeve dhe dekoreve. Edhe nëse nuk mund të rrisni madhësinë fizike të një dhomë gjumi të vogël, mund të shfrytëzoni në mënyrë optimale hapësirën e dyshemesë në dispozicion. Pra, ju duhet të zbuloni pse dhe si të krijoni një ndjenjë më të gjerë falë ngjyrave, teksteve, orendive dhe rregullimit të elementeve funksionale.

Ngjyrat dhe temat

dhomë gjumi e vogël për dy fëmijë shije hije rozë

Ndërsa çdo vajzë adoleshente ka ide specifike se si të dekoroj dhomën e gjumit për vajzat adoleshente, gjetja e frymës së mirëkuptimit bëhet një çështje e ndërlikuar. Kur dy vajza ndajnë të njëjtën hapësirë, duket pothuajse e pamundur që ato të shkojnë mirë, në radhë të parë, në skemën e ngjyrave. Mos u çuditni, por uluni me zonjat e reja për të diskutuar ngjyrat e tyre të preferuara për të krijuar një gamë të përzier.

një dhomë për dy fëmijë ngjyra pastel thjesht vajza

Pasi të keni biseduar në një komision të vogël për të bërë dhe për të bërë, kombinoni dashurinë e një vajze për jeshilen e gëlqeres me ngjyrën rozë të preferuar të motrës së saj për të hartuar një pjesë që martohet me të dy. Muret rozë me shtratin e gjelbër gëlqere prezantojnë të dy ngjyrat në një hapësirë. Ngjyrat e lehta të murit, si trëndafili pastel, priren ta bëjnë dhomën të ndihet më e gjerë dhe e ajrosur se ngjyrat më të ngopura. Ky projekt propozim mund të kënaqë të dy shijet dhe të shmangë mosmarrëveshjet. Më në fund, do të jetë një hit nëse krijoni një temë për dhomën e gjumit të vajzave tuaja përqendruar në hobet, aktivitetet, sportet apo njerëzit e tyre të preferuar.

Mobilje dhe depo

dhomë gjumi e vogël për dy fëmijë kombinon ngjyrat e gjalla

Sigurisht, nuk është çështja e krijimit të efekteve ole-ole por futja e një atmosfere të përshtatshme për të mësuar mësime dhe kohën e lirë, pa siklet të ndërsjellë.

Dhomat e gjumit të vogla kërkojnë mobilje në shkallë të vogël me hapësirë ​​të kufizuar në dysheme. Shtretërit marinari ofrojnë dy zona të ndara për gjumë, ndërsa zënë më pak hapësirë ​​në dysheme sesa shtretërit binjakë tradicionalë. Përfitoni nga tiparet e veçanta arkitektonike të një dhome për të maksimizuar hapësirën në dispozicion.

një dhomë gjumi për dy fëmijë si një sirtar i madh

Për shembull, ndërtimi i dy shtretërve binjakë të integruar nën një tavan të pjerrët lejon përdorimin optimal të një paraqitjeje të vështirë. Sirtaret dhe raftet e përhershme të shtuara nën një shtrat të integruar sigurojnë hapësirë ​​magazinimi në vend të një komodie. Hiqni kufjet dhe bazën e fortë prej druri nga shtretërit tradicionalë për të liruar hapësirën e shërbimeve. Vendosni një stol të vogël magazinimi në fund të çdo shtrati për të siguruar vende të përshtatshme, si dhe hapësirë ​​shtesë për ruajtjen e lodrave, librave ose sendeve të tjera personale.

Si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për dy vajza për të krijuar jetën private

dhomë e vogël për dy fëmijë hapësirë ​​për këshilla

Shtë e vërtetë që të gjithë shohin mesditën në pragun e tyre dhe në mënyrë që projekti juaj të mos kthehet i pahijshëm, ju duhet të keni shpirtin e një arkitekti. Nuk ka diskutim për të qenë quiche, përkundrazi, disa mundësi i ofrojnë vajzës hapësirën e saj private, madje edhe në një dhomë gjumi të vogël. Pra, gjeni një ide për ndarjen e dhomave më poshtë.

si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për dy vajza depo të zgjuar

Vendosni shtratin e secilës vajzë në qoshet e kundërta dhe vendosni një shirit perde midis tyre në tavan. Varni perde nga dyshemeja në tavan nga shufra për të ndarë vizualisht një dhomë gjumi të përbashkët kur vajzat ndiejnë nevojë për privatësi. Ju gjithashtu mund të varni perde mbi hapësirën e hapur të secilit shtrat marinari. Kjo i lejon secilës vajzë të mbyllë perdet përpara shtratit të saj sa herë që ajo dëshiron. Falë një rafti të hapur të integruar të ndërtuar midis dy shtretërve, ju mund të ofroni hapësirë ​​shtesë për ruajtje. Po sikur të krijoni një komo jo tradicionale duke rrëshqitur në shporta të endura plot me çorape, pizhame dhe mbathje …

Mungesa e gardërobës

si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për dy vajza gamë të pasur me ngjyra

Në rast se një dhomë gjumi të vogël i mungon një komo ose gardërobë, i duhet një hapësirë ​​alternative për ruajtje.

Nëse ktheni një dollap ekzistues në një njësi të organizuar ruajtjeje për rrobat që zakonisht ruhen në sirtarët e komodave, do të keni shumë grindje. Organizatorët e dollapëve me kllapa të varura, varëse rrobash telash dhe ndarje të hapura sigurojnë hapësirë ​​ideale për ruajtje. Ruani rrobat sezonale të vajzave, sendet personale që përdoren rrallë dhe kujtimet në kontejnerë plastikë, të mbështjellë në raftet e sipërme të dollapit. Shfaqni koleksionet tuaja të preferuara në raftet e hapura të murit për të shmangur grumbullimin e hapësirës së çmuar të dyshemesë.

si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për dy vajza instaloni një dyshek me platformë druri

Një dritë muri e instaluar në shtratin e çdo vajze siguron ndriçim të përshtatshëm për leximin gjatë natës. Shtoni një pikturë murale për tërheqjen e shtuar estetike, ngjyrën shtesë dhe thellësinë vizuale. Për shembull, një pikturë muri që përshkruan një shteg për në një kështjellë magjike ose me një pamje të detit mund të krijojë thellësi dimensionale dhe të zgjerojë vizualisht një dhomë të vogël.

Hapësirë ​​shumëfunksionale

një dhomë gjumi për dy fëmijë me ndriçim secili shtrat

Meqenëse qëllimi i biznesit tuaj duhet të jetë që vajzat të përdorin dhomat e tyre më shumë sesa për të fjetur, mendoni për rregullimin e dritave. Faktori i ndriçimit është i pandashëm nga paraqitja e një dhome të çdo madhësie. Praktika e mirë tregon se një dritë tavani në mes dhe dritat e murit në vendet kryesore (zyrat) janë shumë funksionale.

si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për marrëveshjen e dy vajzave gamë ngjyrash
si të rregulloni një dhomë gjumi të vogël për dy vajza hapësirë ​​për ruajtjen e lodrave
Radari.al