Squats vijnë në shumë variante. Ka squat në ajër, “Kang squat”, squat me pesha etj, lista vazhdon. Ky ushtrim nuk është kot ndër më të preferuarit: Ai aktivizon gluteusin (muskujt e vitheve), por edhe këmbët dhe mund të ndërthuret edhe me ushtrime të tjera, duke targetuar thuajse gjithë trupin.

Një nga squats më të famshme është “sumo squat”, por është gjithashtu dhe një nga ushtrimet me të cilin gabohet më shumë. 3 gabimet më tipike janë:

1. Gishtërinjtë e këmbëve shkojnë shumë përpara

2. Përkuleni shumë përpara

3. Gjunjtë hyjnë brenda

Radari.al