Premier League po përpiqet të shmangë përsëritjen e rrethanave katastrofike që përfshijnë lojtarët e Amerikës së Jugut muajin e kaluar.

Gjatë ndeshjeve ndërkombëtare të shtatorit, shumë lojtarë të Amerikës së Jugut nuk ishin në gjendje të lidheshin me ekipet e tyre ndërkombëtare për shkak të rregullave të listës së kuqe.

Kufizimet e udhëtimit në Mbretërinë e Bashkuar nënkuptonin që lojtarët do të duhej të izoloheshin për 10 ditë në një hotel pas kthimit të periudhës ndërkombëtare, dhe si rezultat, shumë klube bllokuan lojtarët e tyre që të mos merrnin pjesë.

Disa lojtarë shkuan gjithsesi, dhe një numër yjesh argjentinas shkaktuan bujë kur u shfaqën për Argjentinën në kualifikueset e tyre për Kupën e Botës me Brazilin.

Kontigjenti i Premier League i përfshirë në lojë gënjeu në format e tyre lokalizuese braziliane, duke çuar në ndalimin dhe shtyrjen e lojës.

Skenarë të tillë nuk janë të dëshirueshëm për Premier League ose kombet përkatëse, dhe kështu përpara ndërkombëtarëve të tetorit, duket sikur një marrëveshje do të arrihet.

Siç raportohet nga Daily Mail, Premier League dhe qeveria e Mbretërisë së Bashkuar shpresojnë të arrijnë një marrëveshje e cila do t’i lejojë lojtarët që vizitojnë një vend të listës së kuqe për qëllime futbolli të izolohen vetëm për pesë ditë.

Sipas marrëveshjes, ata lojtarë do të lejoheshin të stërviteshin me shokët e tyre të skuadrës për sa kohë që ata testoheshin çdo ditë.

Lajmi do të jetë një nxitje e madhe për të gjitha klubet e Premier League me lojtarë nga Amerika e Jugut ose Afrika, në veçanti, të cilët mund të vendosen të vizitojnë vendet e listës së kuqe gjatë pushimit të ardhshëm.

Alsoshtë gjithashtu një nxitje e madhe për lojtarët, të cilët aktualisht po përballen me zgjedhjen e padëshirueshme për të sfiduar urdhrat e klubit dhe duke u detyruar të izolohen ose të humbasin përfaqësimin e vendeve të tyre përkatëse.

Sidoqoftë, mund të ketë kritika për disa pjesë të publikut mbi marrëveshjen, meqenëse publikut nuk i jepet e njëjta luks për t’iu shmangur izolimit në të njëjtën mënyrë, aktualisht e ndaluar të shikojë anëtarët e familjes dhe miqtë në vendet e prekura.

Radari.al