L’Équipe raporton këtë pasdite se tre ministri të qeverisë franceze – Drejtësia, Sporti dhe Sekretari i Brendshëm – do të takohen me Federatën Franceze të Futbollit dhe Ligue 1 në lidhje me rritjen e problemeve të turmës këtë sezon.

Samiti, vjen si përgjigje ndaj rasteve të shumta të pushtimeve dhe përplasjeve mes tifozëve në Ligue 1 këtë vit. Sanksionet e vendosura nga LFP-autoriteti që kryeson Ligue 1-në lidhje me incidentet gjatë Nice-Marseille dhe Lens-Lille kanë bërë pak për të shmangur telashet e mëtejshme të turmës, e cila vazhdon në baza javore.

Takimi ishte thirrur nga LFP më 24 gusht, dy ditë pasi ndeshja Nice-Marseille u pezullua me 15 minuta deri pas një grindjeje masive që përfshinte lojtarë, tifozë dhe madje edhe trajnerë pasi Dimitri Payet reagoi ndaj hedhjes së shisheve.

Qëllimi i mbledhjes është të inkurajojë një koordinim më të mirë duke përfshirë klube dhe përfaqësues të shtetit, dhe mund të pasohet nga një takim shtesë në prani të ministrave përkatës të secilit departament qeveritar të përfshirë.

Radari.al