Drejtori i Përgjithshëm i Tesla, Elon Musk tha të martën se qeveria amerikane duhet të shmanget nga përpjekjet për të rregulluar tregun e kriptove.

“Unë nuk mendoj se është e mundur të shkatërrosh kripton, por është e mundur që qeveritë të ngadalësojnë përparimin e tij,” tha Musk në Konferencën e Kodit në Beverly Hills, California.

Musk po i përgjigjej në skenë një pyetjeje të kolumnistes së New York Times, Kara Swisher. Ajo pyeti nëse qeveria amerikane duhet të përfshihet në rregullimin e hapësirës së kriptove.

“Unë do të thoja,” Mos bëni asgjë, “tha ai.

Tesla tha në fillim të këtij viti se kishte blerë bitcoin me vlerë 1.5 miliardë dollarë. Vlera e këtyre aksioneve u rrit në rreth 2.5 miliardë dollarë në tremujorin e dytë ndërsa çmimet e bitcoin u rritën. Bitcoin që atëherë ka rënë, së bashku me kriptovalutat e tjera.

Musk, i cili shpesh ka shpallur mbështetjen e tij për monedha të ndryshme dixhitale në Twitter, është ngulmues në rolin e kriptove në zvogëlimin e mundshëm të “gabimit dhe vonesës” në sistemet e trashëguara të parave. Por ai pranoi se kripto nuk i ka të gjitha përgjigjet për sëmundjet e shoqërisë.

“Unë nuk do të thoja që unë jam një ekspert masiv i kriptomonedhës,” tha Musk. “Unë mendoj se ka një vlerë në kriptomonedhën, por nuk do të thoja se është ardhja e dytë e Mesisë.”

Musk në goditjen e kriptomonedhave nga Kina
Musk gjithashtu trajtoi rolin e Kinës në minierat dhe rregullimin e kriptove.

Javën e kaluar, banka qendrore e Kinës përcaktoi masa më të ashpra në goditjen e saj më të gjerë të kriptove, duke përfshirë sisteme të reja për të monitoruar transaksionet e lidhura me kripton.

Musk tha se dora e rëndë ka të ngjarë të ketë të bëjë me “çështjet e rëndësishme të prodhimit të energjisë elektrike” në vend.

“Një pjesë e saj mund të jetë për shkak të mungesës së energjisë elektrike në shumë pjesë të Kinës,” tha Musk. “Shumë nga Kina Jugore tani kanë ndërprerje të rastësishme të energjisë, sepse kërkesa për energji është më e lartë se sa pritej.”

“Minierat kripto mund të luajnë një rol në këtë,” tha ai.

Në një nivel më të lartë, natyra e decentralizuar e kriptovalutave mund të paraqesë një sfidë për qeverinë kineze.

“Unë mendoj se kriptovaluta ka për qëllim në thelb zvogëlimin e fuqisë së një qeverie të centralizuar,” tha Musk. “Ata nuk e pëlqejnë atë.”

Radari.al