“Rimëkëmbja e PBB-së italiane vazhdon shpejt. Pas rikthimit të fortë në tremujorin e dytë (+ 2.7%), në tremujorin e tretë treguesit kryesorë po mbahen, pavarësisht nga efektet e mungesës së disa lëndëve të para dhe produkteve gjysëm të gatshme dhe rifillimi i infeksioneve.

Shumë pasiguri mbetet për tremujorin e katërt, e lidhur me vazhdimin e epidemisë.

Sidoqoftë, 2021 mund të mbyllet me një rimëkëmbje afër + 6.0%. “Kjo është ajo që lexuam në situatën e ndezur të shtatorit të Qendrës së Studimit Confindustria.

“Këtë vit do të kemi rezultate më të mira se ato të treguara në Def. Në pak javë do të publikojmë shënimin e përditësuar të Def me objektiva të rinj, vlerësimet e reja të rritjes për këtë vit, por edhe deficitet dhe borxhin, dhe objektiva të rinj për vitet e ardhshme të cilat janë të një reduktimi të deficitit dhe borxhit “: tha ministri i ekonomisë Daniele Franco në periferi të Ecofinit joformal në Slloveni

Radari.al