Këtë të shtunë, kryeministri Rama priti në takim princin Faisal Bin Farhan, i cili është njëkohësishtr dhe Ministër i Jashtëm i Arabisë Saudite.

Mediat arabe i kanë kushtuar një artikull takimit mes tyre ku ndër të tjera shkruajnë se të dy palët rishikuan marrëdhëniet e miqësisë dhe respektit reciprok mes dy shteteve.

Gjatë takimit mes tyre u diskutuan dhe për bashkëpunimin dypalëshe në fusha të ndryshme, si dhe mënyra për të konsoliduar partneritetin ekonomik.

Në shkrim thuhet se iniciativat do të përcaktojnë drejtimin e Arabisë Saudite dhe rajonit në mbrojtjen e tokës dhe natyrës.

Shkrimi i gazetës arabe:

Kryeministri shqiptar Edi Rama priti në zyrën e Kryeministrit të shtunën Ministrin e Jashtëm Princ Faisal Bin Farhan. Gjatë auditorit, Princi Faisal përcolli përshëndetjet e Kujdestarit të Dy Xhamive të Shenjta Mbretit Salman dhe Princit të Kurorës Muhammad Bin Salman kryeministrit, qeverisë dhe popullit të Shqipërisë.

Të dy palët rishikuan marrëdhëniet e miqësisë dhe respektit reciprok midis dy vendeve dhe dy popujve vëllezër dhe diskutuan forcimin e aspekteve të bashkëpunimit dypalësh në fusha të ndryshme dhe mënyrat për t’i mbështetur dhe zhvilluar ato, përveç diskutimit të zhvillimeve dhe përpjekjeve rajonale dhe ndërkombëtare të bëra në konsiderata e tyre.

Sesioni i bisedimeve trajtoi mënyrat për të konsoliduar partneritetin ekonomik midis dy vendeve në dritën e Vizionit të Mbretërisë 2030, përveç diskutimit të intensifikimit të bashkëpunimit midis Mbretërisë dhe Shqipërisë në fushat politike dhe ekonomike.

Bisedimet gjithashtu mbuluan përpjekjet rajonale dhe ndërkombëtare të Mbretërisë për të ruajtur planetin dhe përmbajtjen e shpalljes së Princit të Kurorës në lidhje me Arabinë Saudite të Gjelbër dhe nismat e Gjelbra në Lindjen e Mesme. Këto iniciativa do të përcaktojnë drejtimin e Mbretërisë dhe rajonit në mbrojtjen e tokës dhe natyrës me një hartë ambicioze.

Radari.al